Autorius
Vaiva Mažonė / THE ARCHITECT
Nuotraukų autorius
Tomas Marozas / Octurne Photography
Metai
2024
Statybų metu, 2023-ųjų žiemą, šioje erdvėje kapitalinio remonto darbai buvo mėnesiui sustabdyti ir sukurta pop-up interjero instaliacija - miškas. Betoninė erdvė buvo apsodinta keturiasdešimčia aukštaūgių eglių, restorano centre iš faneros atraižų sukurtas 12 metrų stalas, grindys buvo padengtos sodriu ir drėgnu rūku, o svečiams buvo serviruojamas miško meniu. Tai buvo mėnesio trukmės patyriminis miškas, o sustabdytos statybos ir laikina instaliacija leido svečiams patirti erdvės virsmą prieš pat atveriant nuolatinio restorano duris. Restoranui interjero koncepciją padiktavo skylė sienoje. 2021 m. įkurto BōHEME HOUSE boutique viešbučio sienos skylėje buvo įrengtas Florencijos inspiruotas "Buchette del Vino" žalvarinis gėrimų langelis. Jis tapo viešbučio gėrimų baro vizitine kortele. Taip naujo restorano horizonte buvo sukurta natūralaus žalvario dvimetrinė saulė. Nors iš pirmo žvilgsnio tai monumentali skulptūra, tačiau tai kartu ir funkcinis baldas - drabužinė svečiams. Senamiesčio lokacijai būtina sąlyga - natūralios ir ilgaamžės medžiagos, padedančios erdvei ir objektams senti "gražiai". Tai natūraliai besioksiduojantis žalvaris, parketas, natūralaus marmuro stalai, plieninės durys. Specialiai sukurti sunkiasvoriai krėslai su plieninėmis ir medžio masyvo kojomis skirti įžeminti, sulėtinti svečią ir leisti ilgiau mėgautis maistu. Skulptūriški baldai buvo sukurti siekiant subalansuoti mid-century ir artdeco stiliaus apvalumus bei industrinį plieno šaltumą. Restoranas rytais skirtas puoselėti pusryčių kultūrai, o vakarais virsta degustacinių patyriminių vakarienių erdve, todėl šiai erdvei buvo būtini multifunkciniai sprendimai, lengvai reorganizuojami stalai ir skirtingas nuotaikas kuriantis dimeriuojamas daugiasluoksnis apšvietimas. Skulptūriški ir lokacijas keičiantys objektai leis interjerui organiškai kisti ir toliau kurti pop-up patyrimines erdves, taip nuolat stebinant ir įtraukiant svečią.
During the construction in the winter of 2023, renovation was paused for a month to create a pop-up interior installation – a forest. The concrete space was filled with tall fir trees, a 12-meter plywood table was placed in the center, the floor was covered in fog, and guests were served a forest-themed menu. This month-long experience allowed visitors to witness the space's transformation before the permanent restaurant opened. The restaurant’s interior concept was inspired by a hole in the wall at **BōHEME HOUSE** boutique hotel, where a Florence-inspired brass "Buchette del Vino" drink window was installed. For the new restaurant, a two-meter brass sun sculpture was created, serving as both a decorative and functional piece. The Old Town location required natural, durable materials like brass, parquet, marble, and steel. Heavy chairs with steel and wood legs were designed to encourage guests to linger. The restaurant offers breakfast in the mornings and tasting dinners in the evenings, with flexible furniture and multi-layered, dimmable lighting. Sculptural, movable objects keep the interior dynamic, continually creating new pop-up experiences for guests.
Nepraleiskite svarbiausių naujienų
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.