LRYTAS.LT SKAITYTOJŲ INOVACIJA

Naujienų portalas lrytas.lt kartu su inovacijų ir technologijų paroda-konkursu „Technorama 2023“ kviečia balsuoti ir išrinkti inovatyviausią jauno kūrėjo idėją! Daugiausia simpatijų surinkusios idėjos autoriai bus paskelbti ir apdovanoti organizatorių įsteigtais prizais gegužės 25 d. vykstančiame renginyje.

TAISYKLĖS

‘‘Flavour Explosion, Zero Regrets" - subalsansuoto ir išskirtinio skonio užkandis

Šio darbo tikslas – sukurti naujo subalansuoto ir išskirtinio skonio užkandį. Atlikus rinkos analizę bei vartotojų apklausą, padarytos išvados, kad į talerių asortimentą įtraukus grybų skonio užkandį, jis turėtų susidomėjimą ir paklausą. Traškučiai su grybais dažniausiai turi intensyvų skonį ir traškią tekstūrą, patraukiančią daugelio žmonių dėmesį. Kuriant naują produktą, nagrinėtos įvairios skonio profilio kombinacijos ir ingredientų santykiai, siekiant pasiūlyti vartotojams unikalaus skonio produktą. Išbandytos įvairios grybų rūšys: šitake ir baravykai, derinant juos su kitais ingredientais, bei prieskoniais (česnakų, svogūnų, paprikų, špinatų milteliais). Įvertinta tirtų priedų (ingredientų) ir įvairių jų kiekių įtaka traškučių gamybos technologiniam procesui, gaminio kokybei, juslinėms savybėms ir priimtinumui. Panaudotos maisto chemijos žinios, kad išryškinti grybų natūralų skonį ir aromatą. Atlikus tiriamąjį darbą, parinkta priedų kompozicijos kokybinė ir kiekybinė sudėtis, užtikrinanti geriausias traškučių su grybais juslines savybes ir priimtinumą vartotojams. Sukurta priedų paruošimo traškučių gamybai technologija.

BALSUOTI

40

KITI DALYVIAI

Daugiau

AR ŽINAI?

NAUJIENOS

DAUGIAU

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“.