LRYTAS.LT SKAITYTOJŲ INOVACIJA

Naujienų portalas lrytas.lt kartu su inovacijų ir technologijų paroda-konkursu „Technorama 2023“ kviečia balsuoti ir išrinkti inovatyviausią jauno kūrėjo idėją! Daugiausia simpatijų surinkusios idėjos autoriai bus paskelbti ir apdovanoti organizatorių įsteigtais prizais gegužės 25 d. vykstančiame renginyje.

TAISYKLĖS

Traškus užkandis su avinžirnių miltais ir čija sėklomis - trašku, gardu ir palanku sveikatai

Siekiant pasiūlyti rinkai naują maisto produktą, buvo pasirinkta sukurti subalansuoto ir išskirtinio skonio traškų užkandį. Pagrindinis išsikeltas tikslas buvo padidinti jo maistinę vertę, siekiant panaudoti natūralios kilmės žaliavas, kuriose yra gausu baltymų ir skaidulinių medžiagų. Tam buvo svarstomos įvairių augalinės kilmės žaliavų priedų, tokių kaip morkų miltai, avinžirnių miltai, žirnių ir pupų baltymų koncentratai ir kt., panaudojmo galimybės. Atsižvelgiant į jų technologines savybes, buvo pasirinkta idėja – gaminti traškų užkandį su avinžirnių miltais ir čija sėklomis. Produktas gaminamas naudojant klasikinę traškaus užkandžio receptūrą, į kurią įeina: kvietiniai miltai, rapsų aliejus, emulsiklis – sojų lecitinas, vanduo, druska, į kurią papildomai pridedama produkto maistinę vertę padidinančių priedų: avinžirnių miltų ir čija sėklų bei skonį suteikiančių prieskonių: džiovintų krapų ir svogūnų granulių. Darbo metu įvertinta šių priedų įtaka traškučių tešlos technologinėms savybėms, gaminio juslinėms savybėms ir parinkti jų kiekiai, užtikrinantys tinkamas pusgaminių technologines savybes bei geriausias juslines gaminio savybes ir priimtinumą vartotojams.

BALSUOTI

106

KITI DALYVIAI

Daugiau

AR ŽINAI?

NAUJIENOS

DAUGIAU

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“.