Tradicinis guliašas
Mūsų šeimos pats mėgstamiausias! Ypač gardu patiekti su tradicine bulvių koše! Ir šaltomis rudens dienomis tikrai sušildys kiekvieną.
Ingredientai:
500 g jautienos
2 v. š. aliejaus
2 dideli svogūnai, smulkiai pjaustyti
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1 v. š. maltos saldžiosios paprikos (galima dėti ir aštresnės paprikos, jei norite pikantiškesnio skonio)
1 a. š. kmynų (nebūtina, tačiau paįvairina skonį)
2 vidutinės morkos, supjaustytos riekelėmis
2 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais
1 raudona paprika, supjaustyta gabaliukais
1-2 pomidorai, smulkiai pjaustyti (arba 2 v. š. pomidorų pastos)
1 lauro lapas
1 litras jautienos sultinio
Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Supjaustykite jautieną maždaug 2 cm dydžio kubeliais.
Į didelį puodą įpilkite aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Šalia įdėkite česnaką ir kepkite dar kelias minutes, kol išryškės kvapas.
Įpilkite maltos paprikos ir greitai išmaišykite, kad nesudegtų. Tada pridėkite jautienos gabalėlius ir kepkite, kol mėsa įgaus rusvą atspalvį.
Kmynus, lauro lapą, morkas, bulves, papriką ir pomidorus sudėkite į masę ir išmaišykite viską kartu.
Liko tiko sultinys! Supilkite jautienos sultinį, kad mėsa ir daržovės būtų apsemtos. Uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5–2 valandas arba kol mėsa bus minkšta.
Druska ir pipirais troškinį pagardinkite pagal savo skonį.
Nepamirškite patiekti su bulvių koše. Šalia rekomenduočiau ir raugintų agurkų.
Skanaus!
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.