Šonkauliukai su raugintais kopūstais
Kai norisi šilumos ir sotumo :)
Ingredientai:
1 kg kiaulienos šonkaulių
500 g raugintų kopūstų
1 didelis svogūnas
2–3 česnako skiltelės
1 morka
1 obuolys
1 šaukštelis kmynų
Druska ir pipirai pagal skonį
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
Aliejus kepimui
200 ml vandens arba sultinio
Gaminimas:
Nuplaukite ir nusausinkite šonkaulius, supjaustykite gabalėliais. Pabarstykite druska ir pipirais.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite šonkaulius, kol jie gražiai apskrus iš abiejų pusių. Viską sudėti į troškinimo puodą.
Toje pačioje keptuvėje pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, tarkuotą morką. Jei naudojate obuolį, supjaustykite jį gabalėliais ir pridėkite į keptuvę kartu su daržovėmis.
Į troškinimo puodą, kuriame jau yra šonkauliai, sudėkite raugintus kopūstus, pridėkite keptas daržoves, kmynus, cukrų (jei norisi), užpilkite vandeniu arba sultiniu.
Uždenkite puodą ir troškinkite ant mažos ugnies apie 1,5–2 valandas, kol šonkauliai taps minkšti, o kopūstai prisigers skonio. Jei reikia, papildykite vandens.
Troškintus šonkaulius su raugintais kopūstais galite patiekti su bulvėmis, bulvių koše arba juoda duona.
Skanaus!
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.