Cinamoninės bandelės
Naminės ir labai paprastos cinamoninės bandelės
Tešlai:
500 g kvietinių miltų
250 ml šilto pieno
1 pakelis sausų mielių
50 g cukraus
80 g sviesto (minkšto)
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
Įdarui:
80 g sviesto (minkšto)
150 g rudojo cukraus
2 šaukštai cinamono
Kaip paruošti:
Tešla: Dubenyje sumaišome šiltą pieną, sausas mieles ir šaukštą cukraus. Paliekame 5 minutes, kol mielės suputos.
Į pieno ir mielių mišinį įmaišome minkštą sviestą, kiaušinį, likusį cukrų, miltus ir druską. Minkome tešlą, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų.
Paliekame tešlą dubenyje, uždengiame ir leidžiame pakilti apie 1–1,5 valandos, kol ji padvigubės.
Įdaras: Pakilusią tešlą iškočiojame į stačiakampį. Ištepame minkštu sviestu ir tolygiai apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
Tešlą susukame į ritinį ir supjaustome maždaug 2 cm storio griežinėliais. Sudedame bandeles ant kepimo popieriaus paliekant tarp jų vietos, kad galėtų kilti, ir paliekame dar 30 minučių.
Kepk 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol bandelės gražiai apskrus.
Galima pasidaryti ir glajų bandelėms, jeigu tik yra noro:)
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.