Lrytas.lt

Elvyra Gencevičiūtė

Kyjivo kotletai visai šeimai

Jums reikės:
4 vištienos krūtinėlės filė
100 g sviesto
1 nedidelė česnako skiltelė
Smulkiai kapotų šviežių petražolių sauja
Drusko ir pipirų pagal skonį
2 kiaušiniai
100 g miltų
150 g džiūvėsėlių
Aliejus kepimui

Gaminimas:
Sviestą ištrinkite su smulkintu česnaku ir petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Kol bus ruošiami kiti ingredientai, sviestą rekomenduoju laikyti šaltai - šaldytuve ar šaldiklyje.

Vištienos krūtinėles reikia išmušti plonai.

Sviestą supjaustykite gabalėliais, lygiai padalinkite, kiek yra vištienos krūtinėlių. Į kiekvieną vištienos krūtinėlę įdėkite gabalėlį sviesto ir kruopščiai susukite, kad sviestas neišbėgtų per kepimą. Tvirtai apsukite kraštus.

Kiekvieną kotletą apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kad plutelė būtų traškesnė, galite dar kartą paniruoti kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

Šiam patiekalui gaminti reikia gilios keptuvės ar kepimui skirto puodo. Įkaitinkite aliejų iki 180 °C. Kepkite kotletus, kol jie taps auksinės spalvos (apie 7–10 minučių). Po kepimo padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Mano šeima kotletus mėgsta valgyti su bulvių koše, tačiau prie šio patiekalo puikiai tiks ir ryžiai.

Balsuoti
Dalintis
PRIVATUMO POLITIKAKONTAKTAIREKLAMADIENRAŠČIO PRENUMERATA
Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę
Sekite mus:
UAB „Lrytas“,A. Goštauto 12A, LT-01103, Vilnius.
Įm. kodas: 300781534Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:Valstybės įmonė Registrų centras
lrytas.lt redakcija news@lrytas.ltPranešimai apie techninius nesklandumuswebmaster@lrytas.lt
Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“.

Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.