Kyjivo kotletai visai šeimai
Jums reikės:
4 vištienos krūtinėlės filė
100 g sviesto
1 nedidelė česnako skiltelė
Smulkiai kapotų šviežių petražolių sauja
Drusko ir pipirų pagal skonį
2 kiaušiniai
100 g miltų
150 g džiūvėsėlių
Aliejus kepimui
Gaminimas:
Sviestą ištrinkite su smulkintu česnaku ir petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Kol bus ruošiami kiti ingredientai, sviestą rekomenduoju laikyti šaltai - šaldytuve ar šaldiklyje.
Vištienos krūtinėles reikia išmušti plonai.
Sviestą supjaustykite gabalėliais, lygiai padalinkite, kiek yra vištienos krūtinėlių. Į kiekvieną vištienos krūtinėlę įdėkite gabalėlį sviesto ir kruopščiai susukite, kad sviestas neišbėgtų per kepimą. Tvirtai apsukite kraštus.
Kiekvieną kotletą apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Kad plutelė būtų traškesnė, galite dar kartą paniruoti kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Šiam patiekalui gaminti reikia gilios keptuvės ar kepimui skirto puodo. Įkaitinkite aliejų iki 180 °C. Kepkite kotletus, kol jie taps auksinės spalvos (apie 7–10 minučių). Po kepimo padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Mano šeima kotletus mėgsta valgyti su bulvių koše, tačiau prie šio patiekalo puikiai tiks ir ryžiai.
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.