Kefyro blyneliai
Patys skaniausi ir pūriausi kefyro blynai savaitgaliui!
Reikės:
300 ml kefyro
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus (pagal skonį)
200 g kvietinių miltų
Žiupsnelis druskos
Aliejaus kepimui
Dubenyje suplakti kiaušinį su cukrumi ir druska.
Įpilti kefyrą ir lengvai išmaišyti, nereikia perplakti.
Po truputį įsijoti miltus ir maišyti, kol tešla taps vientisa, tirštos konsistencijos. Jei tešla atrodo per skysta, įdėk šiek tiek daugiau miltų.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir kepti blynus ant vidutinės ugnies, kol abiejų pusių paviršiai gražiai apskrus (apie 2–3 minutes kiekvienai pusei).
Patiekiame su norimu sirupu, uogiene ar grietine:)
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.