Lėtai troškinta stirniena su slyvomis
Šis patiekalas – tikras skonio žaismas, kuriame sultinga stirniena puikiai dera su saldžiomis slyvomis. Lėtas troškinimas leidžia mėsai tapti itin švelnia, o prieskoniai suteikia patiekalui sodraus skonio.
Reikės:
• 1 kg stirnienos mentės arba šlaunies
• 500 g šviežių arba džiovintų slyvų
• 2 svogūnai
• 2 morkos
• 2 skiltelės česnako
• 2 lauro lapai
• 5 juodųjų pipirų žirneliai
• 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
• ½ stiklinės raudonojo vyno
• 2 šaukštai medaus
• 2 šaukštai garstyčių
• Druskos ir pipirų pagal skonį
• Šviežios petražolės pabarstymui
Kaip gaminti:
1. Stirnieną supjaustykite kubeliais. Apkepkite juos keptuvėje su alyvuogių aliejumi iš visų pusių, kol apskrus.
2. Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite.
3. Sudėkite apkeptą mėsą į troškintuvą. Pridėkite daržoves, lauro lapus, pipirus, raudonąjį vyną, medų, garstyčias, druską ir pipirus. Užpilkite vandeniu tiek, kad apsemtų mėsą.
4. Troškinkite maždaug 3-4 valandas žemoje temperatūroje.
5. Likus valandai iki troškinimo pabaigos, sudėkite šviežias arba išmirkytas džiovintas slyvas. Patiekite su mėgstama garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše arba virtais ryžiais. Pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
Vietoj stirnienos galite naudoti kitą raudoną mėsą, pavyzdžiui, jautieną.
Galite pridėti šiek tiek čiobrelių, rozmarino arba kitų mėgstamų prieskonių.
Patiekalą galite patiekti su įvairiais garnyrais, pavyzdžiui, bulvių piure, kuskusu arba daržovėmis.
Skanaus!
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.