Antiena apelsinų marinate
Nepamainomas mūsų šeimos švenčių receptas - Antiena apelsinų marinate
1 apelsinas (sultims ir žievelės tarkiam)
50 ml sojų padažo
2 šaukštai medaus
4 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
1 šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero
50 g nesūdytų anakardžių riešutų (galima lengvai paskrudinti)
Druska ir šviežiai malti pipirai pagal skonį
1 šaukštas alyvuogių arba sezamo aliejaus
1–2 šakelės šviežio rozmarino (nebūtina)
1 apelsinas įdarui (supjaustytas skiltelėmis)
Marinatas: Išspausti apelsino sultis į dubenį, įdėti tarkuotą apelsino žievelę, sojų padažą, medų, česnaką ir tarkuotą imbierą. Gerai sumaišyti visus ingredientus.
Anties paruošimas: Antį nuplauti ir nusausinti. Jei reikia, pašalinti riebalus aplink kaklą ir uodegos srityse. Įtrinti antį druska ir pipirais tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Aptepti marinatu.
Įdaras: Į anties vidų įdėti apelsino skilteles ir kelias šakelės rozmarino. Tai suteiks puikų skonį ir aromatą.
Marinavimas: Paliti antį šaldytuve marinuotis bent 3–4 valandas, geriausia per naktį.
Kepimas:
Įkaitinti orkaitę iki 160 °C.
Sudėti antį į kepimo skardą, oda į viršų. Uždengti folija ir kepti 2,5–3 valandas (apie 50–60 minučių kiekvienam kilogramui).
Kas 30 minučių aplaistyti antį susikaupusiomis sultimis, kad ji būtų sultinga.
Traški odelė: Likus 30–40 minučių iki kepimo pabaigos, nuimti foliją ir padidinti orkaitės temperatūrą iki 200 °C, kad oda taptų traški ir auksinė.
Padažas su anakardžiais: Paimti likusį marinato skystį ir užvirinti jį kartu su anakardžiais, kol šiek tiek sutirštės. Patiekti šį padažą su kepta antimi.
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.