Sluoksniuotos tešlos rožytės su kriaušėmis
Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko ypatingo! Sluoksniuotos tešlos rožytės su kriaušėmis – tai elegantiškas ir skanus desertas, kuris papuoš bet kokį stalą.
Ko jums reikės:
• 1 pakuotė sluoksniuotos tešlos
• 3-4 kriaušės
• Mėgstamo džemo arba uogienės
• 50 g cukraus
• 1 šaukštelis cinamono
• 1 kiaušinis, išplaktas
• Cukraus pudra pabarstymui
Kaip gaminti:
1. Paruoškite kriaušes: Kriaušes nulupkite, išimkite šerdis ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Paruoškite tešlą: Iškočiokite atšildytą sluoksniuotą tešlą stačiakampio formos.
3. Suformuokite rožytes: Tešlos juosteles plonai patepkite norimu džemu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Ant tešlos dėkite kriaušių griežinėlius, palikdami šiek tiek vietos kraštuose.
4. Susukite: Nuo ilgojo krašto pradėdami, susukite tešlą į ruloną. Supjaustykite ruloną 2-3 cm storio riekelėmis – tai bus mūsų rožytės.
5. Kepkite: Sudėkite rožytes ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite kiaušiniu ir kepkite iki auksinės spalvos 180°C temperatūroje apie 20-25 minutes.
6. Patiekite: Iškeptas rožytes pabarstykite cukraus pudra.
Patarimai:
• Tešla: Vietoj paruoštos sluoksniuotos tešlos galite naudoti naminę.
• Kriaušės: Vietoj kriaušių galite naudoti obuolius, slyvas ar kitus vaisius.
• Prieskoniai: Be cinamono, galite naudoti vanilę, kardamoną ar kitus mėgstamus prieskonius.
• Glajus: Vietoj cukraus pudros galite paruošti glajų iš cukraus pudros, citrinos sulčių ir vandens.
Skanaus!
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.