Orkaitėje keptos česnakinės bulvių armonikėlės
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas
bulvių (mažų)
60 gramų
sviesto (tirpinto)
3 skiltelės
česnako
3 šaukštai
alyvuogių aliejaus
1 pundelis
rozmarino (šviežio)
1 šaukštas
vištienos sultinio (naudojau „Maggi“ )
Patiekiant:
pagal skonį
kietojo sūrio
pagal skonį
rozmarino (smulkinto)
pagal skonį
grietinės (arba graikiško jogurto)
ORKAITĖJE KEPTŲ ČESNAKINIŲ BULVIŲ ARMONIKĖLIŲ PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Bulves gerai nuplaukite, odeles kruopščiai nušveiskite (bet nenuskuskite). Imkite po vieną bulvę, įstatykite tarp dviejų bambukinių pagaliukų ir supjaustykite plonomis (maždaug 2-3 mm) storio riekelėmis. Pagaliukai neleis perpjauti bulvių visiškai – pati apačia liks nesupjaustyta, bulvės bus supjaustytos armonikėlėmis.
3. Išdėliokite bulves ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
4. Tirpintą sviestą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, vištienos sultiniu, tarkuotomis česnako skiltelėmis ir smulkiai pjaustytais rozmarinais.
5. Maždaug puse paruošto mišinio kruopščiai aptepkite bulves. Pasistenkite, kad sviesto ir aliejaus mišinio patektų ir į supjaustytų bulvių tarpelius.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tuomet aptepkite likusiu prieskoniniu sviesto-aliejaus mišiniu ir kepkite toliau, dar 30 minučių. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio. Bulvės turi būti minkštos, gardžiai apskrudusios.
7. Patiekite bulves apibarstę tarkuoju kietuoju sūriu, smulkintais rozmarinais. Bulves galite patiekti kaip užkandį su grietine (ar graikišku jogurtu) ar kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.