Kiaulienos sprandinė orkaitėje
1 kg kiaulienos sprandinės
3-4 skiltelės česnako
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valg. šaukštas garstyčių
1 arb. šaukštelis maltų paprikų
1 arb. šaukštelis džiovintų raudonėlių
Druska ir pipirai pagal skonį
Šviežių rozmarinų šakelė (nebūtina)
Kaip pagaminti:
Padarykite mažas įpjovas ant paviršiaus ir įkiškite į jas česnako skiltelių.
Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, maltas paprikas, raudonėlius, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu gausiai įtrinkite mėsą, užtikrindami, kad marinatas padengtų visą jos paviršių. Palikite marinuotis bent 1–2 valandas (dar geriau – per naktį šaldytuve).
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Mėsą dėkite į kepimo indą ir, jei turite, pridėkite rozmarinų šakelių šalia mėsos, kad suteiktų papildomo aromato. Uždenkite folija ir kepkite apie 1,5 valandos.
Po 1,5 valandos nuimkite foliją ir padidinkite temperatūrą iki 200 °C. Kepkite dar apie 15-20 minučių, kol mėsa gražiai apskrus.
Ištraukę mėsą iš orkaitės, palikite ją pastovėti 10–15 minučių. Tai padės mėsai išlaikyti sultingumą.
Kiaulienos sprandinę pjaustykite storais griežinėliais ir patiekite su mėgstamu garnyru – keptomis bulvėmis, šviežiomis salotomis arba virtomis daržovėmis.
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.