Vištienos šlaunelės su grietinėlės ir česnakų padažu
Reikės:
500 g vištienos šlaunelių (gali būti be kaulo)
Druska ir pipirai pagal skonį
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus arba sviesto
3-4 skiltelės česnako
200 ml grietinėlės
100 ml vištienos sultinio
1 valg. šaukštas tarkuoto sūrio, geriausiai tinka parmezanas
Paruošti:
Vištieną apibarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi arba sviestu ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištieną ir kepkite 5–6 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa gražiai apskrus ir pilnai iškeps. Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į lėkštę.
Toje pačioje keptuvėje, sumažinkite ugnį, sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite kelias minutes, kol jis taps auksinės spalvos. Supilkite vištienos sultinį, o po minutės ir grietinėlę. Maišykite padažą ir leiskite jam užvirti. Jei norite, galite įberti tarkuoto parmezano, kad padažas būtų tirštesnis ir sūresnis.
Į keptuvę su padažu įdėkite vištieną ir kaitinkite dar kelias minutes, kol mėsa sugers dalį padažo ir taps sultinga.
Kiti receptai
Sužinokite daugiau
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.